5 january 2021

Ruim vijf jaar geleden haalde de Nijhof Groep met de overname van Habel een professionele tak voor klimaat- en koeltechniek in huis. Deze tak is de laatste jaren sterk gegroeid, maar nog altijd valt er in huis en op kantoor heel wat winst te behalen op het gebied van klimaatbeheersing. “In onze auto is het vaak goed voor goed, maat weet dat de temperatuur en luchtvochtigheid ook in huis en op kantoor met één druk op de knop goed te regelen is”, zegt Hugo Willemsen.

Met de juiste klimaat- en koeltechniek is het heel eenvoudig om optimaal in te spelen op de klimaatverandering en positief bij te dragen aan gezondheid en comfort. “Laten wij inzoomen op onze kantoren”, gaat Hugo verder. “De klimaatsverandering heeft ons voor een uitdaging gesteld. Zo moeten alle utiliteitsgebouwen in 2023 aan minimaal energielabel C voldoen. Daarin speelt de klimaat- en koeltechniek een belangrijke rol. Nu is deze techniek in kantoren van na 2010 over het algemeen goed geregeld. Bij kantoren van voor de tijd kun je de nodige vraagtekens zetten.”

Nieuwe vraagstukken
Gezien onze uitdaging is het de hoogste tijd voor een check van het energielabel en een doorkijk naar de toekomst, die er dankzij corona anders uit is gaan zien.  “Mensen werken vaker vanuit huis en dus worden kantoren anders benut”, legt Hugo uit. “Dit stelt ons voor nieuwe vraagstukken, ook waar het de klimaat- en koeltechniek betreft. Want hoe zorgen wij  op kantoor én thuis voor een optimaal werkklimaat? In de zoektocht naar passende antwoorden denken wij vanuit het gecertificeerde Habel graag met onze zakelijke klanten mee.”

Betrouwbaar advies
Een passend antwoord op de groeiende vraag naar klimaat- en koeltechniek begint altijd met een goed advies. Een advies, waarin ook het onderhoud wordt meegenomen. “Op het onderhoud wordt vaak te veel bezuinigd”, aldus Hugo. “En dat terwijl duurzame klimaat- en koeltechniek garant staat voor een besparing op de ziektekosten en winst op de efficiëntie van werknemers. Vanuit Habel staan wij garant voor een betrouwbaar advies en met onze professionele inmeetapparatuur voor optimale realisatie, op kantoor én thuis.”

Reacties

Terug naar overzicht

Meer