19 march 2019

Woensdag 20 maart 2019 is de derde editie van ‘Bewust Veilig’.                                                                                                                        Tijdens de eerste editie werd op meer dan 2000 verschillende werklocaties van 125 bouw- vastgoedonderhouds- infra- en installatiebedrijven stilgestaan bij de veiligheid op de werkvloer. Vorig jaar is het aantal deelnemende organisaties al verdubbeld. Dit jaar willen we nog meer medewerkers, opdrachtgevers en ketenpartners bereiken.
Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Bouw en Infra, Cumela, OnderhoudNL en Techniek Nederland hebben de handen ineen geslagen om jaarlijks, op de derde woensdag in maart, Bewust Veilig te zijn. De motivatie is dat iedereen aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis moet kunnen en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen. Het is van het grootste belang om ongelukken en arbeidsongeschiktheid te voorkomen, én om faciliteiten te bieden zodat mensen duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Dat is een gezamenlijk belang van werkgevers én werknemers.


Bewustwording vergroten                                                                                                                                                                                 “Elk ongeluk is er een teveel. Daarom is het belangrijk dat we extra aandacht schenken aan veilig werken. Veilig werken op grote projecten doe je samen: opdrachtgevers, bouwers en installateurs. Met preventieve maatregelen en optimale communicatie over de veiligheidsrisico’s kunnen we grote stappen maken. We werken op veel projecten onder grote tijdsdruk, maar dat mag nooit een excuus zijn om te beknibbelen op veilig werken. Veiligheid is topprioriteit!”, aldus Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland.


www.bewustveilig.com

Reacties

Terug naar overzicht

Meer